Четвер, 02.05.2024, 11:57

Леб'язька філія Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Найкращий день календаря ?
Всього відповідей: 147
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Дуже часто в сучасних сім’ях через те, що чоловік і дружина протягом дня багато часу приділяють роботі, дітям, телевізору, інтернету, хобі і т.д., наодинці подружжя проводять всього близько 4 хвилин в день.
Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї - єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.
Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх.
Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу!
У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.
З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.
 
Просмотров: 346 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 12.05.2016 | Комментарии (0)

З метою сприяння розвитку дитячого та молодіжного громадського руху, на підтримку ініціативи громадських органiзацiй 27 червня 2008 року Президент України підписав Указ № 599/2008 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій», в якому День молодіжних та дитячих громадських організацій України вирішено відзначати щорічно кожне третю неділю травня.
Характерною ознакою сучасного розвитку молодіжного та дитячого громадського руху є добровільність вступу до організації. Це безумовно повинно залишатися нормою їх діяльності. Основою для формування молодіжних і дитячих громадських об’єднань є не тільки навчальні заклади всіх типів і рівнів, а й установи додаткового виховання і освіти, клуби за місцем проживання, центри та заклади для молоді і так далі. Діти - наше майбутнє. Виховання високої моральності і моралі в молодому поколінні на основі їхніх інтересів, є запорука благополуччя і успіху всього Держави.
В 2016 році День молодіжних і дитячих громадських організацій України припадає на 15 травня.
 
Просмотров: 411 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 12.05.2016 | Комментарии (0)

Один з найдовших перельотів без зупинки здійснюють грицики малі з Аляски, його довжина близько 7 тисяч км.
Бути вільним, як птах в небі - мрія і прагнення безлічі людей. Хтось тільки на шляху до цього, а для когось це вже не питання, адже справжня свобода, вона ніколи не покидає нас. Вона супроводжує нас всюди і знаходиться всередині нашого серця, як знаходиться і всередині серця цих унікальних представників усього пернатого світу.
Всесвітній день, присвячений мигрирующим, або перелітним птахам, має свою унікальну історію. Офіційно він був проголошений в 2006-му році і з тих пір став щорічною міжнародною кампанією з підвищення обізнаності широкої громадськості про необхідність прийняття невідкладних заходів щодо охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання. Відзначається як правило два дні, починаючи з другої суботи травня.
До 2006-го року, за даними проекту DilovaMova.com, цей день вже активно відзначався в Північній Америці і був ініціативою 1993-го року, втіленою орнітологами лабораторії Корнелла, Сполучені Штати Америки, але проблеми мігруючих птахів виникли далеко не сьогодні і не там, вже тим більше не в кінці минулого століття. Назріваючі проблеми перелітних птахів хвилювали прогресивне міжнародне співтовариство ще з початку минулого сторіччя, про що свідчить підписана в 1906-му році Міжнародна конвенція з охорони птахів і наступний за нею «Міжнародний договір про перелітних птахів», ратифікований у 1918-му році. Звичайно ж проблема не зникла сама собою. Більш того, неспокійний час і проблеми свобод самої людини, перекрили в цьому плані самі добрі ініціативи. Будемо сподіватися, що цього разу нам всім і спільно, вдасться встановити чітку позитивну тенденцію у цьому питанні і наші пернаті друзі відчують позитивний рух. Нагадаємо, що 1-го квітня також відзначається «Міжнародний день птахів», приурочений подіям прийняття тієї першої Міжнародної конвенції з охорони птахів в 1906-му році. А зараз: з Днем мігруючих і перелітних птахів!
В 2016 році Всесвітній день мігруючих птахів припадає на 14 травня.
 
Просмотров: 360 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 12.05.2016 | Комментарии (0)

Цікаві факти: найбільше число медсестер в Фінляндії - на 100 000 осіб припадає 2162 медсестри. Для порівняння, на Гаїті на 100 000 осіб припадає 5 медсестер.
12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Хоча фактично святу вже більше ста років, офіційно воно було засновано тільки в 1971 році.
День медичної сестри відзначається з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер.
Вперше служба сестер милосердя була організована під час Кримської війни англійкою Флоренс Найнтінгейл (12.05.1820 - 13.8.1910). Всесвітній день медичних сестер за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження - 12 травня. Тоді й сформувався стійкий стереотип: медсестра - це санітарка, яка виносить з поля бою поранених або стоїть біля операційного столу.
Просмотров: 390 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 12.05.2016 | Комментарии (0)