Субота, 27.04.2024, 12:13

Леб'язька філія Зачепилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Меню сайту
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Яка ОС подобається більше ?
Всього відповідей: 167
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


У холодні зимові дні наше настрій падає до нуля, нами опановують лінь і апатія. Все здається таким похмурим. Але холодні деньки за вікном - це зовсім не привід для поганого настрою, а навіть зовсім навпаки - привід для його поліпшення! Нижче розташовано 10 нескладних речей, які потрібно проробляти кожен день для того, щоб поліпшити настрій собі і оточуючим.

1. Отже, перша річ, яку потрібно проробляти щоранку - це посміхнутися світу з широко розкритими очима! Це повинно стати вашим отаким ритуалом, який кожен день буде задавати позитивний настрій.

2. Другим фактором прекрасного настрою є правильно заданий ритм. Буде веселіше, якщо вас завжди буде супроводжувати ритмічна і завзята музика, від якої так і хочеться піти в танок! Це додасть вам енергії на цілий день. Найкращим варіантом може бути, наприклад, музика на гарячий латиноамериканський мотив. Слухайте ваші улюблені пісні. А ввечері дуже добре розслабитися під мелодії класичної музики.

3. Візьміть собі за правило щодня дарувати посмішку не менш, ніж 5 персонам. Адже відчуття того, що ви подарували шматочок щастя ще комусь, принесе вам подвійне задоволення!

4. Намагайтеся якомога більше спілкуватися з новими людьми. Спілкування з цікавими персонами розкриє для вас дуже багато нового. Можливо, саме завдяки цьому, ви зможете відкрити щось нове у собі!

5. До слова про нове в собі. Розсовує свої кордони. Весь час чогось вчіться! Знайдіть для себе нові захоплення або просто кожен день готуйте нове блюдо. Навчіться хоча б віджиматися від підлоги! Просто робіть те, чого раніше ніколи не робили.

6. А ще потрібно трохи балувати себе, наприклад: з'їсти що-небудь солоденьке, купити нові рукавиці або подивитися улюблений мультик. Так ви будете заохочувати себе за ще один чудово прожитий день. Тільки в міру!

7. Ще одна запорука бадьорого настрою - це вітамінчики! Їжте більше свіжих фруктів і овочів. Особливо корисні зараз будуть продукти жовтого кольору: банани, ананаси, морква, апельсини. Пийте багато свіжого соку, зеленого чаю та простої води.

8. Щодня потрібно дарувати собі прогулянки на свіжому повітрі. Це необхідно робити, незважаючи на погоду. Прогуляйтеся по вулиці хоча б близько 20 хвилин. Головне - одягнутися по погоді.

9. Оточуйте себе яскравими речами! Прикрасьте свій будинок - зробіть його веселим і райдужним! Повісьте яскраві штори, купіть кольорову посуд. Включіть в ваш гардероб барвисту, яскравий одяг, яка завжди виділить вас з натовпу і просто підніме настрій. Якщо дрес код вашого офісу цього не дозволяє, тоді беріть на озброєння кольорові веселі аксесуари!

10. Оточуйте себе любов'ю! Біля вас завжди повинні бути люди, які дарують вам гарний настрій. Це ті, кому ви даруєте тепло і свою любов: улюблені, друзі, родичі, кішка врешті-решт! Це головна запорука хорошого настрою і щасливого життя. Любіть і будьте коханими!

Ну от і все! Сподіваюся, ці маленькі хитрощі хоч трошки допоможуть прикрасити холодні зимові будні. Гарного вам настрою і побільше посмішок!

Джерело - http://zhmurko.ucoz.ua

Просмотров: 343 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 30.01.2017 | Комментарии (0)

На сайте  http://zhmurko.ucoz.ua/blog/?page2 появился новый раздел Екогеографія України - Гавриленко О.П.
Кнопка меню:Про різне(статті). Єтот раздел будет активно пополнятся материалом.

У посібнику викладено основи геоекологічних знань, узагальнено і послідовно розкрито найголовніші положення сучасної екогеографії і геоекології. Висвітлено взаємозв'язки рослинних, тваринних організмів і людини як між собою, так і з навколишнім середовищем, найважливіші природні процеси на планеті Земля з погляду розвитку людства як біологічного виду в умовах природного планетарного розвитку і штучних змін. Наведено численні приклади екологічних ситуацій в Україні та за її межами. Значна увага приділена теоретико-методологічним аспектам екогеографії, по-новому розглянуто еквівалентність обміну між державою, природою і людиною. Кожний розділ устаткований контрольними запитаннями, завданнями і списком рекомендованої літератури. У кінці книги подається глосарій. За змістом посібник відповідає програмі навчальної дисципліни "Екогеографія України" для студентів вищих навчальних закладів.

Для студентів, які здобувають освіту в галузі географії, геоекології та природоохоронної діяльності. Книга буде корисною також аспірантам, викладачам вищих закладів освіти, фахівцям-практикам відповідного профілю.

ВСТУП

Розділ 1 СУЧАСНА ЕКОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ ТА ГОЛОВНІ ЕКОГЕОГРАФІЧНІ ПРОБЛЕМИ В УКРАЇНІ

1.1. Місце екогеографії та геоекології в системі наук про землю

1.2. Загальна характеристика сучасної геоекологічної ситуації в Україні

1.2.1. Надзвичайні екологічні ситуації та екологічний ризик

1.2.2. Найважливіші геоекологічні проблеми в Україні та причини їх виникнення

1.3. Сучасна екологічна політика України

1.3.1. Ядерна та радіаційна безпека України

1.3.2. Стан і проблеми зони відчуження ЧАЕС

1.3.3. Екологічна безпека оборонної діяльності

Розділ 2 ЕКОЛОГІЧНЕ ЗАКОНОДАВСТВО І ПРАВО В УКРАЇНІ

2.1. Історія становлення і найхарактерніші ознаки природоохоронного законодавства і права в Україні

2.2. Сучасний стан нормативно-законодавчої бази України в галузі охорони природного середовища і використання природних ресурсів

2.3. Економічні механізми природоохоронної діяльності

Розділ 3 ПРИРОДНО-РЕСУРСНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ТА ОСНОВНІ ГЕОЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ Й ОХОРОНИ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

Загальні відомості

3.1. Ресурсні цикли в техносфері

... Читати далі »

Просмотров: 392 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 30.01.2017 | Комментарии (0)

Категорично заборонити з 1 вересня збирати в освітніх закладах Чернігова батьківські гроші на ремонти чи інші видатки, пов’язані з утриманням будівель, класів, груп тощо (крім харчування та позаурочних заходів) – таке розпорядження доручив підготувати Чернігівський міський голова.

Владислав Атрошенко пояснив свою позицію тим, що в цьому питанні давно вже пора навести лад. Кошти збираються батьківськими комітетами і нібито за їх ініціативою, але насправді більшість батьків переконані, що вони потім можуть нераціонально витрачатися або й розкрадатися. Окрім того, діти переходять до інших класів чи шкіл – і ні нових вікон, ні дошок, ні парт, придбаних за кошти їх батьків, забрати з собою не можуть.

Заборона має бути жорсткою, тому що інакше, як показує практика, ні суми, ні частота збирання коштів з батьків не зменшуються. Міський голова зауважив, що всілякі «напівміри» – якщо, наприклад, обмежити суму, дозволену школі для збирання з батьків 100 гривнями на рік, – є, на його думку, гіршими. Проблеми вони не вирішать.

Одночасно він поставив перед управлінням освіти завдання скоротити термін, за який навчальні заклади можуть придбати те, що їм потрібно, бюджетним коштом.

Владислав Атрошенко повідомив, що вже говорив про це з директорами шкіл. І є домовленість з ними про перехід на нову систему, коли з батьків кошти на ремонти збиратися не будуть. Натомість їх фінансуватиме місто.

Окремо з ними погоджено, що зміни не стосуються тих випадків, коли діти йдуть до театру і платять за квитки, або їдуть на екскурсію чи влаштовують пікнік на природі. Тобто на те, що організовується в позаурочний час і тільки для бажаючих, батьківські кошти збиратися можуть.

http://pedpresa.ua

 Інформує прес-служба Чернігівської міської ради

Просмотров: 421 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 30.01.2017 | Комментарии (0)

Для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні станом на 27 січня зареєстровано понад 82 тисяч учасників, що складає 41% цьогорічних випускників шкіл. Реєстрація для участі у пробному тестуванні завершується 31 січня.

За інформацією регіональних центрів оцінювання якості освіти, більшість зареєстрованих учасників вирішили скласти пробні тести з двох предметів.

Як відомо, кожен зареєстрований учасник зможе взяти участь у пробному ЗНО з української мови та літератури, а також в одному з тестів за вибором - історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов.

Пробне тестування з української мови та літератури відбудеться 1 квітня, тестування з інших предметів - 8 квітня 2017 року.

Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною. Вартість одного тестування з одного тестового предмета складає 129 грн.

Реєстрація на пробне ЗНО здійснюється регіональними центрами оцінювання якості освіти:

Просмотров: 295 | Добавил: vatanen2016 | Дата: 30.01.2017 | Комментарии (0)